Bojkotta To Siri

anarkoautism

Innehållsvarning: Ableism, eugenik, hat mot autister, boken “To Siri With Love”.

De senaste dagarna har det varit mycket tal om en bok som bär titeln “To Siri With Love” och är skriven av Judith Newman. Newman är en autismförälder som skriver om sitt autistiska barn på ett extremt obehagligt sätt. Autister har protesterat högljutt mot boken som bland annat förespråkar eugenik, men autismföräldrar och deras sympatisörer lyssnar som vanligt inte på autister utan är riktigt förälskade vid boken.

Låt mig vara tydlig: Detta är en vedervärdig bok. Ni som följt den här bloggen ett tag vet nog vad jag tycker om att det alltid är icke-autistiska föräldrars perspektiv som får ta plats. Men det här är mer än så. Det är inte bara en dålig bok som är skriven ur ett dåligt perspektiv. Det är en fruktansvärd bok som redan har orsakat stor skada. Jag har autistiska vänner som mått…

View original post 369 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s